Oksekødsprisen tager endnu et dyk

Fortsat pressede priser og reduceret indtjening tvinger kreaturnoteringen ned endnu en gang. Salg af traditionelle produkter ”kører ikke i højeste gear”, lyder det fra salgsdirektør i Danish Crown.
Foto: PR/Danish Crown
Foto: PR/Danish Crown

De sidste uger har oksekødsprisen fået et hak ned, og den fortsætter den vej den kommende uge. 

Inflationen presser stadig priserne, ligesom indtjeningen på biprodukterne, der tidligere har bidraget positivt til Danish Crowns samlede afsætning og afregningspriser, falder.

Det fremgår af af den seneste markedsberetning, hvor det fremgår, at slagterikoncernen sænker noteringen i kommende uge med 30 øre per kg for kalve under 12 mdr. og 50 øre per kg for øvrige kategorier.

Faldende forbrug og gaspris presser oksekødsnotering længere ned

Salget af de mere traditionelle produkter kører ikke i højeste gear, udtaler Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef.

”Forskrækkelsen over de pludseligt stigende forbrugerpriser i andet halvår af 2022 sidder stadig i forbrugerne, mens mange fortsat oplever, at husholdningsbudgettet ikke rækker så langt som tidligere.”

For mange forbrugere er det fortsat discount og slagtilbud, som dominerer indkøbskurven fremfor de dyrere udskæringer.

”Vi har fortsat krog i dagligvarekæderne med en række kampagner, men det er ikke i samme omfang som tidligere år,” udtaler Henning Sønnichsen.

I forrige uge begyndte Danish Crown for alvor at se effekten af den faldende prisudvikling på bidprodukterne og den udvikling er blot fortsat. Et nogenlunde tilfredsstillende salg på nogle områder, opvejer ikke nedgangen på andre områder, lyder det fra salgsdirektøren.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også