Jurister: Rigspolitichefs frikendelse underkender minkberetning

Rigspolitichefs frikendelse for tjenesteforsømmelse under Minksagen underkender kommissionens arbejde, vurderer flere jurister.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Fredag blev rigspolitichef Thorkild Foged frikendt for tjenesteforsømmelse under et tjenesteligt forhør, men det er en underkendelse af Minkkommissionens arbejde.

Det vurderer flere jurister over for Information - blandt andre Jørn Vestergaard, professor emeritas i strafferet på Københavns Universitet, der kalder konklusionen fra forhørsledelsen for opsigtsvækkende.

Rigspolitichef genindtræder i tjeneste efter minksag

”Resultatet af den meget grundige tjenstlige undersøgelse er på flere punkter udtryk for en temmelig opsigtsvækkende underkendelse af Minkkommissionens vurderinger,” siger Jørn Vestergaard til mediet.

Jens Elo Rytter, professor i forfatningsret på Københavns Universitet, kalder også beslutningen for en underkendelse af Minkkommissionen på ”nogle helt centrale punkter”.

Thorkild Fogde var en ud af ti embedsmænd, hvor Minkkommissionen konkluderede, at der kunne rejses tjenesteretslige sager. Han blev efter kommissionens rapport fritaget fra tjeneste, men er nu genindtrådt igen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også