Organisationer i kor: Nyt Folketing skal forpligte sig til mindre animalsk produktion

Efter valget skal det nye Folketing forpligte sig til at reducere den animalske produktion, mener i alt otte organisationer.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

En bred vifte af grønne organisationer ønsker drastiske ændringer i den danske landbrugssektor på den anden side af valget.

Et flertal i Folketinget skal således forpligte sig på at producere færre dyr og derimod dyrke flere grøntsager, skriver de otte organistioner Greenpeace, Danmarks Naturfredningsforening, Mellemfolkeligt Sammenvirke, Dansk Vegetarisk Forening, Rådet for Grøn Omstilling, Klimabevægelsen, Den grønne ungdomsbevægelse og Verdens Skove i et debatindlæg i Altinget.

”Hvis ikke politikerne tager fat om landbruget nu, forventes landbrugets udledninger at stige de næste år. Derfor opfordrer vi helt konkret et nyt Folketing til at forpligte sig på at reducére landbrugets udledninger med mindst 35 procent frem mod 2025 – set i forhold til niveauet i 1990,” skriver de i indlægget.

Ifølge de otte organisationer vil dette betyde, at Danmark nedbringer sine udledninger med 2,4 mio. ton og dermed sikre 2025-målet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også