Oven på Venstre-beskyldninger: Prehn ikke bekendt med trusler mod minkformand

Rasmus Prehn er ikke bekendt med, om landbrugsministerens departementschef har truet minkformand Tage Pedersen til at godtage en af myndighedernes modeller for fremtidig minkproduktion.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Der blev smækket med dørene, da landbrugets interesseorganisationer i form af Landbrug & Fødevarer samt Danske Minkavlere var til møde med sundhedsmyndighederne.

Minkformand Tage Pedersen udvandrede fra mødet på grund af utilfredshed over myndighedernes modeller for en fremtidig minkproduktion, og ifølge Venstres erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen også med en trussel fra landbrugsminister Rasmus Prehns departementchef Morten Nielsen Jakobsen - en anklage, som Rasmus Prehn nu siger, at han ikke er bekendt med.

Torsten Schack Pedersen adspurgte ministeren den 15. august, om han kunne bekræfte og kommentere på, at hans departementchef på mødet den 10. august havde truet minkavlernes formand med et forbud mod fortsat minkproduktion, hvis man ikke tiltrådte en af myndighedernes forhåndsudarbejdet liste over restriktioner.

Til dette svarer Rasmus Prehn:

”Formålet med mødet var at præsentere myndighedernesfaglige vurdering af, under hvilke omstændigheder der eventuelt vil kunne ske genoptag af minkproduktion i Danmark. Jeg er ikke bekendt med, at der på mødet skulle være givet tilkendegivelser, der har karakter af trusler eller lignende.”

AgriWatch har tidligere beskrevet, at minkbranchen var inviteret til mødet den 10. august, hvor Fødevareministeriet, Sundhedsministeriet, Statens Serum Institut (SSI) og Fødevarestyrelsen deltog.

Her skulle der diskuteres en model for eventuel genindførelse af minkavl i 2023 -herunder en række retningslinjer og tiltag. Men Tage Pedersen udvandrede fra mødet i på grund af utilfredshed med foreslagene.

”Resten af samfundet må færdes frit og tage til store arrangementer, men hvis en håndfuld minkavlere vil i gang igen i 2023, vil man indføre nogle fuldstændig vanvittige testregimer,” sagde formanden efterfølgende.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Photo: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også