Energistyrelsen giver driftstilladelse til Baltic Pipe

Gasledningen har fået tilladelse til drift på dansk søterritorium og kontinentalsokkel i Nordsøen og Lillebælt samt Østersøen.
Foto: Energinet
Foto: Energinet

I går kunne Energistyrelsen melde ud, at myndigheden har givet tilladelse til drift af naturgasrørledningen Baltic Pipe på på dansk søterritorium og kontinentalsokkel i Nordsøen og Lillebælt.

Rørledningen Baltic Pipe er en del af et større projekt, hvor der skal transporteres gas fra Norge til Polen.

Den samlede længde af rørledningsruten er ca. 850 km lang og løber fra Europipe II-naturgasrørledningen i den danske del af Nordsøen og tværs over dansk land- og havområde samt svensk og polsk havområde, inden rørledningen går i land ved Polens kyst.

Ifølge tidsplanerne vil rørledningen blive sat i drift den 1. oktober 2022, hvor en del af rørledningens fulde kapacitet vil blive taget i brug.

Ved fuld kapacitet kan rørledningen transportere op mod 10 mia. m naturgas om året.

I en meddelelse oplyser Energistyrelsen, at tilladelserne er givet på ”en række vilkår, der skal sikre en sikkerhedsmæssig forsvarlig drift af rørledningen.”

Bygger ikke kun bro mellem lande

Etableringen af Baltic Pipe-rørledningen har undervejs stødt ind i problemer. Blandt andet måtte Energinet i begyndelsen af juni 2021 se sin miljøtilladelse til Baltic Pipe underkendt med den begrundelse, at det statslige selskab ikke i tilstrækkelig grad havde taget hensyn til hasselmus, birkemus og flagermus.

Godkendelsen kom i hus i marts, men indeholdt blandt andet et krav om, at Energinet skulle bygge en bro til hasselmusene ved den kompressorstation i Everdrup på Sydsjælland, som skal bruges i forbindelse med Baltic Pipe.

Trods problemerne undervejs kunne Energinet fornyeligt oplyse, at rørledningen havde fået sit mødested mellem Danmark og Polen ved Faxe Ladeplads.

Fra den polske side har systemoperatøren Gaz-System lagt 275 kilometers gasrørledning i Østersøen, mens Energinet som den danske pendant har lagt 70 kilometers rør over Sjælland.

Energinet skal i alt lægge omkring 210 kilometers gasrørledning i jorden i Danmark.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Skader på landbrugsjord giver større erstatning efter Baltic Pipe

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også