AgriWatch

Medie: Kommissionen forkaster Mogens Jensens forklaring

Tidligere fødevareminister blev orienteret om manglende hjemmel og skulle have informeret statsministeren.

Foto: Tariq Mikkel Khan

Mogens Jensen (S), som var fødevareminister, da beslutningen om at aflive alle mink i landet blev truffet og meddelt, afgav urigtige oplysninger til Folketinget om sit kendskab til manglende lovhjemmel.

Det skriver Minkkommissionen i sin beretning om sagen, der er præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag. Det skriver DR, som citerer fra beretningen:

”Kommissionen lægger til grund, at Mogens Jensen blev orienteret om den manglende hjemmel til at aflive alle mink den 5. november 2020, og at Mogens Jensen således afgav urigtige oplysninger under samrådet den 11. november 2020, hvor han sagde flere gange, at han først blev gjort opmærksom på den manglende hjemmel ”i weekenden”.

Håndteringen af mink hørte under det daværende Miljø- og Fødevareministerium og dermed miljø- og fødevareminister Mogens Jensen, som trak sig som minister 18. november 2020 - altså godt to uger efter at beslutningen blev truffet.

Ifølge Jyllands-Posten får Mogens Jensen også kritik for, at han ikke gjorde noget for at rette op fejlen efter pressemødet 4. november, hvor det blev meddelt, at alle mink skulle aflives, selv om der ikke var lovhjemmel.

Han skulle have fortalt 5. november til eksempelvis statsminister Mette Frederiksen (S), at der manglede hjemmel.

Mogens Jensen gjorde heller ikke noget for at rette den ”vildfarelse”, som minkavlerne og offentligheden blev efterladt i, skriver kommissionen ifølge Jyllands-Posten.

Mogens Jensen er i dag forsvarsordfører for Socialdemokratiet og næstformand for partiet.

Hans daværende departementschef i ministeriet, Henrik Studsgaard, får også alvor kritik af Minkkommissionen.

Kommissionen vurderer, at der kan føres en disciplinærsag mod Studsgaard, der dermed vurderes at kunne drages til ansvar for sin rolle i Minksagen.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch