AgriWatch

Kommission: Statsministeriet handlede kritisabelt i minksag

Fødevareministeriet får den hårdeste kritik, men også Statsministeriet handlede kritisabelt, viser beretning.

Foto: LISELOTTE SABROE

Statsministeriet har handlet ”meget kritisabelt i forløbet” i Minksagen.

Det står der ifølge flere medier i Minkkommissionens beretning, som er afleveret til Folketingets Granskningsudvalg torsdag.

Kommissionen skriver i sin beretning blandt andet, at Statsministeriet ”indtog en overordnet og styrende rolle i den forcerede proces”, som førte til et pressemøde 4. november 2020, hvor regeringen med statsminister Mette Frederiksen (S) i spidsen udtalte, at alle landets mink skulle aflives.

”Samlet er det kommissionens vurdering, at Statsministeriet har handlet meget kritisabelt i forløbet, som førte til den grove vildledning af minkavlere og offentlighed og den klart ulovlige instruks til myndigheder i forbindelse med pressemødet den 4. november 2020,” står der ifølge Jyllands-Posten og andre medier.

Ifølge DR finder Minkkommissionen, at statsminister Mette Frederiksens udmeldinger på pressemødet den 4. november 2020 ”objektivt set var groft vildledende”.

Kommissionen tilføjer, at Mette Frederiksen ”subjektivt ikke havde viden herom eller hensigt hertil”, og at kommissionen dermed ikke har foretaget en vurdering af, om der foreligger grov uagtsomhed.

Selv om Statsministeriet får hård kritik, får Fødevareministeriet endnu hårdere kritik i beretningen. Formelt hørte mink under Fødevareministeriet.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch