AgriWatch

Rigspolitichefen kan drages til ansvar i Minksagen

Justitsministeriets departementschef, Johan Legarth, kan drages til ansvar i Minksagen ifølge TV 2.

Foto: Jens Dresling

Minkkommissionen uddeler hård kritik til den øverste chef i Rigspolitiet, Thorkild Fogde, samt departementschef i Justitsministeriet, Johan Legarth.

Rigspolitichefen burde have reageret med det samme, da han fik at vide, at der ikke var hjemmel til at kræve alle mink i Danmark aflivet. Det gjorde han ikke, og derfor kørte politiet i flere dage videre med en ulovlig plan.

Det skriver Minkkommissionen i sin beretning ifølge DR Nyheder.

Derfor får han kritik og kan drages til ansvar:

”Thorkild Fogde har begået tjenesteforseelser af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger at drage ham til ansvar i anledning af hans medvirken til brud på sandhedspligten og legalitetsprincippet i forbindelse med opretholdelsen af den grove vildledning.”

Thorkild Fogde var med på to pressemøder om aflivningen af mink den 4. og 7. november 2020, og kommissionen mener ifølge DR, at han med sin deltagelse var med til at give groft vildledende oplysninger til offentligheden.

Også Justitsministeriets departementschef, Johan Legarth, kan drages til ansvar, skriver Minkkommissionen ifølge TV2.

Han har ifølge kommissionen begået tjenesteforseelser af sådan en grovhed, at ”det offentlige søger at drage ham til ansvar i anledning af hans medvirken til brud på sandhedspligten og legalitetsprincippet i forbindelse med opretholdelsen af den grove vildledning, som kunne føres tilbage til pressemødet den 4. november 2020 og den efterfølgende oprettelse heraf”.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch