AgriWatch

Værdiansættelse af minkavleres farme er begyndt

For halvanden år siden blev det besluttet, at alle danske mink skulle aflives. Nu er et længe ventet arbejde med at vurdere minkfarmenes værdi begyndt.

Foto: Finn Frandsen

Efter lang tids forarbejde er taksationskommissionerne nu gået i gang med at vurdere og værdiansætte minkfarme.

Det skriver TV2.

I første omgang er 25 prøvefarme blev udpeget til at blive vurderet for at fastslå niveauet for den økonomiske erstatning, som de omkring 1100 danske minkfarme skal have.

”Det er første gang i danmarkshistorien, at man har nedlagt et helt erhverv, og derfor er det ikke bare ligesom at ekspropriere en bygning eller et stykke land. Det er minkavlernes livsværk, vi er ude og vurdere, og derfor skal det gøres grundigt,” siger Søren Sørup Hansen, formand for en af de 14 taksationskommissioner, til TV2.

Mens arbejdet står på både avlere og virksomheder i følgeindustrien holdes ved lige, ind til taksationskommissionerne har vurderet, hvor meget der skal uddeles i erstatning til hver enkelt.

Det arbejde koster ifølge følgeindustrien omkring en halv mia. kr. om året, mens avlernes samlede udgifter ifølge formand for Danske Minkavlere, Tage Pedersen, løber op i omkring 350-400 mio. kr. i forsikringer, vedligehold af minkhaller, revisorer osv. om året. Det skrev Børsen i august 2021.

Staten har ind til videre udbetalt 6,4 mia. kr. i erstatning til minkavlerne, der bl.a. dækker over kompensation for minkskind, tempobonus og nedlukningserstatning. Ved udgangen af 2024 forventes alle erstatninger at være udbetalt.

Beløbet 333 kr. har en central rolle i køreplanen for erstatning til landets minkavlere

Trods nedlukning skal minkavlere betale til barselsfond

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch