AgriWatch

Minister: Fremtiden for dansk minkavl afgøres inden for uger - ikke måneder

Den usikre fremtid for dansk minkavl nærmer sig en afgørelse, siger minister til DR.

Rasmus Prehn, minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, har endnu ikke taget stilling til, hvad der skal ske med dansk minkavl. | Foto: Jens Dresling

Danske minkavleres fremtid er for indeværende oppe i luften, da et midlertidigt forbud fra coronakrisen udløber ved årsskiftet til 2023. Men nu fortæller minister for fødevarer, landbug og fiskeri, Rasmus Prehn, til DR, at en afgørelse nærmer sig.

”Jeg ville ønske, at jeg kunne sige meget nagelfast. Men jeg tænker, at der er tale om uger mere end måneder,” siger Rasmus Prehn til radioprogrammet Ring til regeringen på P1 mandag eftermiddag.

Han siger samtidig, at han ”rigtig godt” kunne tænke sig at lande en aftale inden sommerferien. Ifølge Fødevarestyrelsen har blot 13 minkavlere oplyst, at de vil genoptage erhvervet, hvis et forbud ophæves.

Rasmus Prehn har tidligere udtalt, at han ville vente med en afgørelse, til han havde genenmgået en ny risikovurdering fra Statens Serum Institut. Rapporten konkluderer bl.a., at sandsynligheden for, at der opstår nye bekymrende varianter ved minkavl er begrænset. Men rapporten rummer også en række forbehold.

SSI: Lav risiko for bekymrende variant ved minkavl

Mere fra AgriWatch

Agri Nord sætter navn på ny topchef

Efter Kim Koch blev afskediget i april for ”økonomiske uregelmæssigheder” har Agri Nord fundet den nye person til rådgivningsselskabets toppost.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch