Minister: Fremtiden for dansk minkavl afgøres inden for uger - ikke måneder

Den usikre fremtid for dansk minkavl nærmer sig en afgørelse, siger minister til DR.
Rasmus Prehn, minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, har endnu ikke taget stilling til, hvad der skal ske med dansk minkavl. | Foto: Jens Dresling
Rasmus Prehn, minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, har endnu ikke taget stilling til, hvad der skal ske med dansk minkavl. | Foto: Jens Dresling

Danske minkavleres fremtid er for indeværende oppe i luften, da et midlertidigt forbud fra coronakrisen udløber ved årsskiftet til 2023. Men nu fortæller minister for fødevarer, landbug og fiskeri, Rasmus Prehn, til DR, at en afgørelse nærmer sig.

”Jeg ville ønske, at jeg kunne sige meget nagelfast. Men jeg tænker, at der er tale om uger mere end måneder,” siger Rasmus Prehn til radioprogrammet Ring til regeringen på P1 mandag eftermiddag.

Han siger samtidig, at han ”rigtig godt” kunne tænke sig at lande en aftale inden sommerferien. Ifølge Fødevarestyrelsen har blot 13 minkavlere oplyst, at de vil genoptage erhvervet, hvis et forbud ophæves.

Rasmus Prehn har tidligere udtalt, at han ville vente med en afgørelse, til han havde genenmgået en ny risikovurdering fra Statens Serum Institut. Rapporten konkluderer bl.a., at sandsynligheden for, at der opstår nye bekymrende varianter ved minkavl er begrænset. Men rapporten rummer også en række forbehold.

SSI: Lav risiko for bekymrende variant ved minkavl

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også