Store landbrugsnationer i EU øger salget af pesticider

Over en bred kam står udviklingen i salget af pesticider stille i EU-regi, men flere af de største lande i unionen har øget salget gennem de seneste ti år, viser opgørelse.
Foto: JIM WATSON/AFP / AFP
Foto: JIM WATSON/AFP / AFP

Selvom det var ambitionen at reducere salget af pesticider inden for EU er udviklingen næsten ikke rykket en tøddel overordnet set.

For mens lande som Danmark, Belgien, Portugal med flere har reduceret sit salg, så har udviklingen i store landbrugsnationer som Tyskland, Spanien, Frankrig og Italien gået den anden vej.

Det viser en ny opgørelse fra EU’s statistikorganisation Eurostat, hvis opgørelse viser, at udviklingen i salget af pesticider har været på et relativt stabilt niveau.

Udviklingen eller mangel på samme vækker skuffelse hos NGO’en Pesticide Action Network (PAN Europe), der kalder arbejdet for at reducere pesticidsalget, der startede i 2009, for spildt arbejde.

Danmark har reduceret sit pesticidsalg med 20 pct., mens det største fald er sket i Tjekkiet, der har reduceret med 38 pct. I den anden ende af skalaen er Letland, der har øget salget med 77 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også