AgriWatch

Enhedslisten: Styrelse og landbruget har været alt for tæt

Kulturen har været helt forkert i Landbrugsstyrelsen, siger Enhedslisten efter ny hård kritik af styrelsen.

Foto: Mads Claus Rasmussen

Landbrugsstyrelsen står over for ny, benhård kritik fra Statsrevisorerne. Styrelsen har ladet sager forælde og har tilbageholdt information om mulig svindel fra Rigsrevisionen.

Kritikken bygger oven på kritik fra sidste år om, at styrelsen mod bedre vidende havde godkendt EU-støtte til landbrug, der ikke var berettiget til den.

”Det er dybt kritisabelt, når Landbrugsstyrelsen ikke har leveret materiale til Rigsrevisionen. Det er enormt vigtigt, at der er kontrol med støtten til landbruget, siger Enhedslistens landbrugsordfører,” Søren Egge Rasmussen.

De mange voldsomme kritikpunkter førte sidste år til, at styrelsens direktør blev fyret. Og udløste voldsom kritik af, hvorvidt styrelsen arbejdede for statens interesser eller landbrugets.

Søren Egge Rasmussen mener da også, at den har været helt gal i styrelsen.

”Jeg tror, der har været en kultur, hvor styrelsen har været alt for tæt på Landbrug & Fødevarer (landbrugets interesseorganisation, red.) og deres lobbyister.”

”Der har været alt for mange møder og alt for tæt kontakt. Den kultur skal ændres. Og det håber jeg, den nye direktør allerede er i gang med,” siger han.

Han fortæller, at Enhedslisten vil bruge kritikken til at holde yderligere hånd i hanke med udviklingen i ministeriet. Svindlen med landbrugsstøtten og styrelsens håndtering har dog allerede sat sig i ordføreren.

”Vi sidder jo indimellem og modellerer landbrugsstøtten. Det, at der har været svindel, har da været medvirkende til, at der er et reduceret politisk ønske om at give støtte,” siger han.

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) har lanceret en oprydningsplan, som Enhedslisten vil følge nøje.

”Spændingsfeltet er enormt. For man skal administrere landbrugsstøtten korrekt. Det har landmændene krav på. Samtidigt er der et presset landbrug, dyrevelfærd og miljøhensyn.”

”Så det er ikke et nemt spændingsfelt at arbejde i. Det anerkender jeg. Men der skal sgu være styr på tingene,” siger Søren Egge Rasmussen.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch