17 sager om potentiel landbrugssvindel frafalder

17 sager, hvor landmænd er blevet politianmeldt for mulig svindel med støttekroner, er blevet erklæret forældet. Der findes godt 100 lignende sager.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Politiet slippet nu grebet om 17 sager med mindst lige så mange landmænd impliceret om muligt svindel med støttekroner.

Sagerne er nemlig blevet forældet, og flere lignende sager kan blive det samme, da der findes i alt 116 sager, hvor landmænd er blevet politianmeldt af Landbrugsstyrelsen. Det skriver Avisen Danmark.

Syd- og Sønderjyllands Politi ønsker ikke at stille op til interview, men skriver i et skriftligt svar til mediet, at ”ansvaret entydigt kan placeres i anklagemyndigheden” i politikredsen.

Ansvaret ligger dog ikke kun hos politiet, mener Sten Bønsing, der er professor i forvaltningsret fra Aalborg Universitet.

”Pilen peger mest på Landbrugsstyrelsen og ikke så meget politiet. Det er en svær opgave for politiet at få sådan en sag og så skulle ekspedere den inden for få måneder,” vurderer han.

Jens Yde, der er enhedschef i Landbrugsstyrelsen, ønsker ikke at forholde sig til Sten Bønsings kritik, men udtaler til mediet, at styrelsen politianmeldte sagerne, så snart Kammeradvokaten havde rejst mistanke om svindel.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også