Konsekvenser af krig skal drøftes på ekstraordinært møde for landbrugsministre

Der vil komme en periode med store udsving i kornpriserne som følge af krigen i Ukraine. Det vurderer landbrugsministeren forud for møde med de europæiske kolleger.
Foto: Stine Bidstrup/IND
Foto: Stine Bidstrup/IND

Onsdag eftermiddag mødes EU’s landbrugsministre til et ekstraordinært videomøde for at drøfte, hvilke konsekvenser krigen i Ukraine kan få på landbrugsvarer.

Det skriver Altinget.

”Vi kommer nok desværre til at se en periode med store udsving i priserne på fødevarer, da både Rusland og Ukraine er store eksportører af korn til verdensmarkedet. Det vil også kunne få betydning i Danmark, men heldigvis har vi i Europa en robust og omstillingsparat fødevaresektor,” udtaler landbrugsminister Rasmus Prehn (S) i en skriftlig kommentar til Altinget.

Ukraine og Rusland står ifølge EU samlet for omkring 30 pct. af verdens handel af hvede, 32 pct. af byg, 17 pct. af majs og over 50 pct. af solsikkeolie.

Prisen på hvede er steget kraftigt, siden Rusland indledte invasionen af Ukraine sidste torsdag. Onsdag har prisen kortvarigt været helt oppe at krydse 390 euro pr. ton på Matif-børsen. Kl. 13 handles hveden til 360 euro pr. ton.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Photo: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også