Ekspertgruppe udskyder anbefalinger til CO2-afgift til næste år

Udviklingen af modeller har taget længere tid end forudset, og derfor udskyder ekspertgruppen de kommende anbefalinger til en CO2-afgift til det nye år.
Foto: Mads Andreas Frost/ERH
Foto: Mads Andreas Frost/ERH

De skulle være lige på trapperne, men offentliggørelsen af en ekspertgruppes anbefalinger til en ensartet CO2-afgift er nu blevet udskudt til det nye år.

Det bekræfter Michael Svarer, formand for den ekspertgruppe, der var blevet udpeget til at beregne modellerne, over for AgriWatch.

"Modeludviklingen har taget længere tid end forudset, og vi skal have konsolideret vore beregninger og modeller, inden vi sender dem i marken," siger Michael Svarer i et skriftligt svar til AgriWatch.

Anbefalingerne var bebudet til at blive offentliggjort ved udgangen af dette år, men rapporten vil nu i stedet komme den 8. februar 2022, oplyser Michael Svarer.

CO2-afgiften bliver anset som en af de mest effektive midler i den grønne omstilling. På landbrugsområdet har afgiften været under særligt heftig debat, da den ifølge flere aktører kan true store dele af sektoren på dens levebrød.

De Miljøøkonomiske Vismænd anbefaler en afgift på 1200 kr. per ton drivhsugas. En sådan afgift vil resultere i et beskæftigelsesfald på 11.000 årsværk i landbrugssektoren ifølge vismændene.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også