AgriWatch

Holland sætter foden i døren til handelsaftale mellem EU og sydamerikanske lande

Et hollandsk parti, der især henter stemmer i landbruget, har gjort udslaget for, at Holland stemmer nej til Mercosur-samarbejdet mellem EU og fire sydamerikanske lande. Hollandske landmænd frygter en unfair konkurrence i forbindelse med aftalen.

Foto: David Gray/Reuters/Ritzau Scanpix

En handelsaftale mellem EU, Argentina, Brasilien, Paraguay og Uruguay, der har været undervejs i 20 år, er i fare for at falde til jorden, efter Holland har stemt nej til aftalen.

Flertallet til beslutningen kom, da det hollandske parti ChristenUnie, der henter mange stemmer i landbruget, gav oppositionen flertal i beslutningen, skriver Jyllands-Posten.

Mersocur-aftalen får kritik af de hollandske landmand for blandt andet at skabe en unfair konkurrence, hvis det europæiske marked får en øget mængde sydamerikansk oksekød og sukker.

EU-kommissionen og den hollandske handelsminister Sigrid Kaag har forsikret, at de sydamerikanske lande vil leve op til europæiske standarder for miljø og arbejdsmiljø, men forsikringen møder skepsis fra sektoren.

En handelsaftale i EU kan kun træde i kraft, hvis alle medlemslande har stemt ja. Østrig har også valgt at stemme nej til aftalen.

Mere fra AgriWatch

DLG er klar til at levere non-gm soja igen

Efter to måneders afbrudt forsyning, er det lykkedes grovvarekoncernen at få fat i partier, så der igen kan leveres non-gm soja til mælkeproducenterne. Priserne vil dog være højere, melder vicekoncerndirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch