De første minkavlere har fået kompensation

Pengene begynder at rulle ind på tidligere minkavlers kontoer rundt om i landet. 11 har indtil videre fået udbetalt kompensation.
Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde

En aktindsigt viser, at fem nordjyder er blandt de første 11 tidligere minkavlere, der har fået udbetalt kompensation, efter de har slået alle deres mink ned som følge af corona tilbage i 2020. Det skriver Nordjyske.

Tilsammen får fire af minkavlerne 38,8 mio. kr. i erstatning. Aktindsigten viser, at hver af de fire minkavler får mellem 4,5 mio. kr. og 11 mio. kr, mens den femte aktinsigt endnu ikke er landet hos Nordjyske.

De 32,8 mio. kr. er knap halvdelen af de penge, der indtil videre er udbetalt i Danmark, skriver mediet.

Tidligere har det heddet sig, at avlerne kunne se frem til erstatningen i 2027, hvis de frasiger sig klagemuligheden, men minkavlerne har mulighed for at vælge en model for erstatningen som regeringen har lagt op til. Det betyder, at den enkelte minkavler får erstatning udbetalt senest i midten af 2024, men samtidig frasiger avlerne sig muligheden for at klage. 

Ventetiden er slut for nordjyderne, men mere end 1000 tidligere avlere landet over mangler stadig vished om deres økonomiske fremtid, fremgår det af Nordjyskes artikel.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også






Jord og handler med landbrugsejendomme til en værdi på over 5 mio. kr registreres i listen, når de bliver tinglyst. | Foto: Aleksander Klug

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter