Firstfarms afslutter opkøb af rumænsk selskab og opjusterer med 15 millioner

Den danske landbrugskoncern Firstfarms overtager rumænsk selskab og opjusterer forventningerne til 2020.
Foto: Firstfarms/PR
Foto: Firstfarms/PR
AF RITZAU FINANS

Firstfarms har indgået en aftale om at overtage det rumænske selskab AISM Srl. for 75 mio. kr. Betalingen sker via udstedelse af nye aktier i Firstfarms, som samtidig opjusterer sine forventninger til 2020 med 15 mio. kr.

Det oplyser den danske landbrugskoncern til fondsbørsen.

Firstfarms regner derfor nu med et resultat på driften i 2020, målt på EBITDA, i intervallet 110-135 mio. kr., mens EBIT-resultatet ses i niveauet 60-85 mio. kr.

AISM ejer 2430 hektar jord i Rumænien. Jorden, der vurderes til en gennemsnitsværdi på 43.000 kr. per hektar, er dyrket og bortforpagtet. I tillæg ejer selskabet et siloanlæg med 6000 ton lagerkapacitet, en fodmølle og lager- og administrationsfaciliteter.

"Vi ser et stort potentiale i udviklingen af AISM og vil bruge den kommende periode til at vurdere de forskellige muligheder og prioritere indsatsen," udtaler Anders H. Nørgaard, administrerende direktør i Firstfarms, i meddelelsen.

Med købet bogfører Firstfarms en indtægt på 15-25 mio. kr. på baggrund af dagsværdien af jorden fratrukket købsprisen.

Købet finansieres med udstedelse af 1.198.500 nye aktier samt et betinget tilgodehavende på 50.000 aktier. Tilgodehavendet skal indfries med aktier eller kontanter efter 15 måneder, såfremt der ikke er rejst garantikrav.

Ejerne af AISM vil, hvis den resterende betaling også sker i aktier, komme til at sidde på 16,5 pct. af aktiekapitalen i Firstfarms, der med overtagelsen øger sin egenkapital med 90 mio. kr.

Det var blot i mandags, at Firstfarms senest opjusterede. Det skete, da koncernen frasolgt 1675 hektar jord - ligeledes i Rumænien. Det betød et løft i forventningerne for 2020 på 20 mio. kr., da den samlede gevinst på 40 mio. kr. fordeles over to regnskabsår.

Firstfarms har efterfølgende meddelt gennemførelsen af kapitalforhøjelsen ved udstedelse af 1.198.500 nye aktier til AISM's danske moderselskab AIC /AS, som blandt andet med 52 pct. er ejet af Wefri A/S, som i sin tur kontrolleres 100 pct. af Bendt Wedell, bestyrelsesmedlem i Firstfarms.

Firstfarms sælger jord for 85 mio. kr. og opjusterer med 20 mio. kr.

Firstfarms håndterer coronakrise med gule og grønne trøjer 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Landbrugshandlerne, der tinglyses, leveres af Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter