Firstfarms sælger jord for 85 mio. kr. og opjusterer med 20 mio. kr.

Firstfarms underskrev i april en aftale om salgsvilkår af 1675 hektar jord i det vestlige Rumænien. Nu er en betinget salgsaftale underskrevet.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
AF RITZAU/FINANS

Firstfarms har tirsdag indgået en betinget aftale om salg af 1675 hektar jord i Vestrumænien for samlet set 85 mio. kr.

Handelen ses gennemført over 8-11 måneder med en positiv effekt på driftsresultatet på 40 mio. kr. På den baggrund løftes forventningerne til 2020 med 20 mio. kr.

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen.

Firstfarms regner nu med et EBITDA-resultat i intervallet 95-120 mio. kr., mens EBIT ses lande i området 45-70 mio. kr.

På baggrund af salget ventes likviditeten samtidig at blive løftet med 85 mio. kr., da den frasolgte jord ikke er belånt.

"Med dette salg realiserer vi en væsentlig og tilfredsstillende avance fra vores udvikling af jorden i Vestrumænien," udtaler Anders H. Nørgaard, administrerende direktør i Firstfarms, i meddelelsen.

Firstfarms havde ved udgangen af 2019 bogført jordværdi for 346 mio. kr. på sine 9200 hektar, og den har en dagsværdi på 615 mio. kr., ifølge selskabet.

I forbindelse med sit regnskab for første kvartal, der blev lagt frem i slutningen af maj, fastholdt Firstfarms sine forventninger til 2020 om et EBITDA-resultat i niveauet 80-105 mio. kr. og et EBIT-resultat i niveauet 30-55 mio. kr.

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også