Ny storaktionær medfører udvidelse af Firstfarms-bestyrelse

Adm. direktør i Heartland Lise Kaae får plads i nu syv mand stor bestyrelse for udlandslandbruget Firstfarms.
Heartland-koncernen har de seneste måneder købt en markant aktiepost i Firstfarms. | Foto: Firstfarms/pr
Heartland-koncernen har de seneste måneder købt en markant aktiepost i Firstfarms. | Foto: Firstfarms/pr

Investeringen i en markant ejerandel af Firstfarms har nu resulteret i en bestyrelsespost til Heartland-koncernen.

Det fremgår af referatet for udlandslandbrugets generalforsamling, der fandt sted tirsdag.

Adm. direktør Lise Kaae fra det Holch Povlsen-ejede investeringsselskab Heartland, har nemlig fået en plads om bordet i Firstfarms’ bestyrelse. 

Bestyrelsen er nu udvidet til syv personer. Der var genvalg til storaktionær Henrik Hougaard som formand, mens Asbjørn Børsting blev genvalgt som næstformand, viser referatet.

I slutningen af februar kom det frem, at Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen sendte en kapitalindsprøjtning på 186 mio. kr. til Firstfarms i en aktieemission. Siden har rigmanden erhvervet tidligere storaktionær Olav Würtz Hansens aktier i Firstfarms, så Heartland nu ejer mere end 20 pct. af den børsnoterede virksomhed. 

”Muligheden opstod for at kunne erhverve en større andel, og den har vi grebet efter en rigtig god dialog,” oplyste Lise Kaae, adm. direktør i Heartland, i et skriftligt svar til AgriWatch dengang.

Samtidig har Heartland-selskabet optioner, der kan sikre koncernen en endnu større indflydelse på sigt. 

Lise Kaae oplyste dengang, at den Holch Povlsen-ejede koncern ser gode muligheder i udlandslandbruget Firstfarms. 

”Vi ser et spændende potentiale i virksomheden og i det hele taget i virksomheder, der arbejder ambitiøst med klimaomstillingen indenfor natur og landbrug,” skrev Lise Kaae. 

”Vi ønsker at bidrage positivt og vi ved, at en global, grøn omstilling er helt afgørende. Så virksomheder, der, ligesom vi, forsøger at adressere denne, er vi opmærksomme på.”

Firstfarms’ adm. direktør Anders H. Nørgaard har også nævnt bæredygtighed som ét af de områder, Heartland-koncernens investering kunne gå til. Han fortalte i forbindelse med investeringen, at pengene skal bruges på ”de aktiviteter, vi har fastsat i vores strategi”. 

”Det er organisk vækst i de områder, vi allerede arbejder i, det kunne være mere bæredygtighed og det kunne være akkvisitioner. Det er også en del af den platform, vi har, at købe ejendomme,” sagde Anders H. Nørgaard.

Firstfarms har ifølge sit 2022-regnskab bl.a. investeret i grøn energi med sol-, vind- og biogasprojekter, ligesom Firstfarms arbejder med conservation agriculture-principper. 

Firstfarms er børsnoteret i København, men har hovedkontor i Billund. Selskabet driver landbrug i Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn og Rumænien.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også