Holch Povlsen-koncern smider trecifret millionbeløb i børsnoteret udlandslandbrug

Anders Holch Povlsens koncern Heartland investerer i Firstfarms. (Opdateret)
Foto: Firstfarms/pr
Foto: Firstfarms/pr

Det børsnoterede udlandslandbrug Firstfarms modtager nu en stor kapitalindsprøjtning fra Heartland-koncernen, der ejes af landets rigeste mand, Anders Holch Povlsen.

Heartland smider 186 mio. kr. i Firstfarms, der har aktiviteter i Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn og Rumænien, men hovedkontor i Danmark. 

Det skriver landbrugsselskabet i en børsmeddelelse.

”Med Heartland-koncernen i ejerkredsen styrkes vores muligheder for at eksekvere på vores planer og for at nå vores målsætninger. Kapitaltilførslen giver desuden grobund til vores vision om at udvikle os til en af Europas bedst drevne og mest profitable virksomheder indenfor jordbrug og fødevarer,” udtaler Anders H. Nørgaard, adm. direktør, Firstfarms.

Kapitaltilførslen sker i form af en rettet aktieemission og udstedelse af konvertible obligationer. Pengeindsprøjtningen skal blandt andet hjælpe Firstfarms med at realisere sin strategi om at øge omsætningen og indtjeningen med 100 pct. 

Konkret betyder det en målsætning om en omsætning på 750 mio. kr. og et driftsresultat (ebitda) på mindst 240 mio. kr. i 2028.

”Det er således aftalt, at bruttoprovenuet på 186 mio. kr. skal anvendes til Firstfarms videre udvikling og implementering af Firstfarms strategi,” skriver Firstfarms.

Med kapitaltilførslen opnår Constantinsborg A/S, et selskab i Heartland-koncernen, en ejerandel af Firstfarms på 10,77 pct. af aktiekapitalen. Vælger Constantinsborg at udnytte retten til at konvertere obligationen til aktier, vil Constantinsborg opnå en ejerandel på 18,78 pct.

”I Heartland er vi glade for investeringen i Firstfarms, der stræber efter at etablere sig som en af Europas bedst drevne virksomheder inden for jordbrug og fødevarer. Samtidig, og ikke mindre vigtigt for os, adresserer og arbejder Firstfarms ambitiøst med den nødvendige (klima)omstilling, som landbruget står overfor. Det glæder vi os til at blive en del af og følge,” udtaler Lise Kaae, adm. direktør i Heartland A/S.

En række prominente personer i landbruget ejer også aktier i Firstfarms. Foruden formand Henrik Hougaard ejer Claus Ewers, lensgreve Bendt Wedell, der er Danmarks største jordejer og Asbjørn Børsting aktier.

Heartland har flere investeringer i landbrug. Anders Holch Povlsen er blandt andet Skotlands største jordejer. Foruden landbrugsjord i Danmark ejer han også herregården Constantinsborg ved Aarhus.

Anders Holch Povlsen har tjent sin formue blandt andet via Bestseller, og han er en af Danmarks rigeste.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også