Etisk kodeks blev dråben for æresmedlem: - Det er en børnehave

Æresmedlem Jens Peter Aggesen begrunder bl.a. sit exit med det nye etiske kodeks.
Generalforsamlingen i Bæredygtigt Landbrug, hvor Michael Svarer holdt oplæg. | Foto: Anders Rye Skjoldjensen
Generalforsamlingen i Bæredygtigt Landbrug, hvor Michael Svarer holdt oplæg. | Foto: Anders Rye Skjoldjensen

Et nyt etisk kodeks var dråben, der fik bægret til at flyde over for Jens Peter Aggesen. Han meddeler nu sin afsked fra Bæredygtigt Landbrug, skriver Effektivt Landbrug

”Jeg melder mig ud. Jeg synes, at det er en børnehave,” siger han til mediet. 

Jens Peter Aggesen fortæller videre, at der er kommet ”en ny stil”, som han ikke længere kan forene sig med. Han savner de gamle dage, hvor Flemming Fuglede Jørgensen var formand for foreningen.

Tidligere på ugen meddelte formanden for Bæredygtigt Landbrug, Peter Kiær, at man vil indføre et etisk kodeks for foreningen. Beslutningen kom i kølevandet på generalforsamlingen, hvor Michael Svarer var inviteret som oplægsholder. 

”Havde det nu været 1824, så havde vi i formiddag været ved at bygge en galge ude bagved og havde hængt budbringeren. Vær glad ved, at det hedder 2024,” sagde næstformand Holger Iversen i Agerskovgruppen til Michael Svarer, der i februar kunne præsentere tre modeller til en CO2-afgift på landbruget. 

Peter Kiær fortalte ligeledes til Ritzau, at flere medlemmer generelt havde utrykt sig ”fuldstændig skævt og brugte ord, som ikke har nogen som helst dækning i foreningen”. 

Mod København

Jens Peter Aggesen er formand for Agerskovgruppen, der organiserer omkring 250 landmænd, og forhenværende æresmedlem af Bæredygtigt Landbrug. Agerskovgruppen har tidligere udtrykt utilfredshed med en eventuel afgift på landbruget. Jens Peter Aggesen har blandt andet sagt, at gruppen er klar til at ”rulle mod København med hundredvis af traktorer”. 

Effektivt Landbrug har foreholdt Peter Kiær kritikken fra Jens Peter Aggesen og han fastholder, at der forsat skal være en god tone i foreningen. Formanden henviser ligeledes til, at Svarer har udtalt, at han generelt har en god dialog med Bæredygtigt Landbrug.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også