Salg af grovvareaktiviteter sender bundlinjen til vejrs hos et af landets største godser

Overgaard Gods har tidoblet bundlinjen som følge af salget af grovvareaktiviteterne i maj. (Rettet)
Overgaard Gods er begyndt at producere velfærdsgrise, som Danish Crown sender til Californien. Pr-foto: Overgaard Gods. | Foto: Pr Overgaard Gods
Overgaard Gods er begyndt at producere velfærdsgrise, som Danish Crown sender til Californien. Pr-foto: Overgaard Gods. | Foto: Pr Overgaard Gods

Salget af grovvareaktiviteterne giver et af landets største godser, Overgaard Gods, et overskud på 60,7 mio. kr., hvilket er mere end en tidobling i forhold til året før.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Overgaard Gods. Årsrapporten er endnu ikke offentliggjort ved CVR-registret.

Overgaard Gods solgte i maj sine grovvareaktiviteter til det privatejede grovvareselskab Hornsyld Købmandsgaard. Grovvareaktiviteterne dækkede blandt andet over fem lagre til opbevaring af korn samt ti medarbejdere.

”Med frasalget af vores grovvareaktiviteter har vi mulighed for at sætte fuld fokus på vores landbrugsaktiviteter. Vi ser ind i fremtiden, hvor vi skal være skarpe, hvis vi vil være med helt fremme. Det tror vi på, at vi kan blive ved med i vores nuværende setup,” udtaler direktør for Overgaard Gods Kasper Henricksen i meddelelsen.

Overgaard Gods ligger nord for Randers, og selskabet råder over 2.377 hektar jord, hvoraf 400 hektar er skovbrug, en griseproduktion med 1.600 årssøer og 995 hektar skov ved Dronninglund.

Selskabet har præsteret et driftsresultat på 45 mio. kr. Omsætning fremgår ikke af pressemeddelelsen. 

”Vi er tilfredse med driftsresultatet, men skal stadig udvikle os yderligere. Vi nåede ikke helt det budgetterede antal grise, hvilket vi gerne skal rette op på i året 2024,” udtaler udtaler Kristian Vinther, driftsleder i griseproduktionen.

Samtidig er godsets svineproduktion begyndt at satse på at producere velfærdsgrise, som sælges til en svineproducent i lokalområdet, hvis slagteri sender dem til Californien. Det betyder også et mindre sohold.

”Vi er begyndt at sælge ’Californien-grise’, hvilket betyder, at vi nu har lidt færre søer. Vi skal næste år levere 1000-1100 grise hver torsdag. Det gør, at vi skal være skarpe og strømlinede i vores hverdag for at opnå det samme antal løbninger og faringer. Vi skal være skarpe på vores rutiner - så når vi også det antal smågrise, vi sigter efter,” udtaler Kristian Vinther.

Godset består af selskaberne Overgaard Gods A/S, Dan Mark Skov A/S samt Overgaard Avlsgård A/S. 

Rettelse: Det fremgik tidligere af artiklen, at Overgaard Gods sender velfærdsgrise til Danish Crown, som sælger dem til Californien. Overgaard Gods sender grisene videre til en lokal svineproducent.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også