Hornsyld overtager gods' grovvareaktiviteter

Grovvarevirksomhed opkøber Overgaard Gods’ grovvareaktiviteter og bliver efter eget udsagn landets største privatejede grovvareselskab.
Hornsyld Købmandsgaard overtager grovvareseaktiviteterne på Overgaard Gods, og begge parter ser frem til samarbejdet. Fra højre adm. direktør Henrik Hedegaard, Hornsyld Købmandsgaard, adm. direktør Kasper Henricksen, Overgaard Gods og økonomidirektør Henrik Holm, Hornsyld Købmandsgaard. | Foto: PR-foto: Hornsyld Købmandsgaard
Hornsyld Købmandsgaard overtager grovvareseaktiviteterne på Overgaard Gods, og begge parter ser frem til samarbejdet. Fra højre adm. direktør Henrik Hedegaard, Hornsyld Købmandsgaard, adm. direktør Kasper Henricksen, Overgaard Gods og økonomidirektør Henrik Holm, Hornsyld Købmandsgaard. | Foto: PR-foto: Hornsyld Købmandsgaard

Grovvareselskabet Hornsyld Købmandsgaard overtager Overgaard Gods’ aktiviteter med grovvarehandel, som blandt andet omfatter fem lagre på Sjælland samt kornhandel.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Hornsyld Købmandsgaard. 

Prisen fremgår ikke af pressemeddelelsen, men overtagelsen sker, når en række betingelser er opfyldt, herunder godkendelse af konkurrencemyndighederne.

Med opkøbet udvider grovvareselskabet sit område til også at omfatte Sjælland, mens Hornsyld Købmandsgaard ifølge pressemeddelelsen bliver det største privatejede grovvareselskab i Danmark. 

”Vi har gennem de seneste par år haft et godt og konstruktivt samarbejde med Overgaard Gods, hvor vi bl.a. har produceret og solgt sædekorn til dem samt lejet os ind på deres faciliteter på Overgaard Gods. Samarbejdet har udviklet sig løbende, og vi har drøftet synergier, som kan styrke begge parter i forhold til fremtidig udvikling,” siger adm. direktør for Hornsyld Købmandsgaard, Henrik Hedegaard i meddelelsen.

”Vi befinder os i en virkelighed, hvor den animalske produktion er faldende, hvilket slår igennem på vores foderproduktion. Vi skal hele tiden gå nye veje i bestræbelserne på at sikre vores aktivitetsniveau, og her er Sjælland et interessant område for os i forhold til lagerkapacitet, korn til eksport og set i relation til vores afdeling i Glostrup, tidligere Nielsen & Smith,” siger Henrik Holm, der er økonomidirektør i Hornsyld Købmandsgaard. 

Stod over for skillevej

Overgaard Gods, der hører hjemme nord for Randers, vil nu fokusere på godsets primære aktiviteter, nemlig landbrugsdriften med 2.400 hektar, griseproduktion med 1.600 søer, 1.000 hektar skov, energianlæg med sol og vind samt ejendomsudlejning, fremgår det af pressemeddelelsen.

”Vi står over for en skillevej med hensyn til, om vi skal investere og satse yderligere på grovvaredelen eller koncentrere os om aktiviteterne omkring godset. Og her er det ledelsens ønske, at fokus skal være på selve godset med planteavl, griseproduktion, skovbrug og lagerfaciliteter med mere,” siger Kasper Henricksen, adm. direktør for Overgaard Gods, i pressemeddelelsen.

Udover fem lagre på Sjælland overtager Hornsyld Købmandsgaard 10 medarbejdere, som fortsat skal arbejde med base på Overgaard Gods, Sjælland, Møn, Falster og Lolland. Hornsyld Købmandsgaard lejer sig ind på Overgaard Gods med lager og kontorfaciliteter og opretter en afdeling på Overgaard Gods.

Moderkoncernen bag Hornsyld Købmandsgaard har for nylig præsenteret et overskud på 57,3 mio. kr. og en omsætning på 2,9 mia. kr. Grovvareaktiviteterne fik et overskud på 28 mio. kr.

Hornsyld Korn-koncernen dækker foruden grovvareforretningen over driftsselskaberne H.K. OIie, Triple A og HK Totalbyg. Koncernen beskæftiger 172 personer.

Privat grovvareselskab fastholder vækst og vil investere i større kapacitet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også