Grønt partnerskab smider tocifret millionbeløb i seks projekter
Agrifoodture, der er et partnerskab mellem en række landbrugs- og fødevarevirksomheder, skyder 64 mio. kr. i seks forskellige projekter, der skal være med til at gøre landbrugs- og fødevaresektoren mere bæredygtig.
Det skriver Agrifoodture i en pressemeddelelse.
Agrifoodture er finansieret af Innovationsfonden, og målet med partnerskabet er at accelerere den grønne omstilling af den danske landbrugs- og fødevaresektor, samtidig med at sektorens konkurrenceevne øges.
Blandt modtagerne er blandt andet et projekt, der skal udvikle metoder til at reducere udledningen af lattergas fra det danske system for afgrøderotation, samtidig med at udbyttet opretholdes. Projektet har Danish Agro og Dangødning med ombord. Et andet projekt skal udvinde protein fra krabber og har blandt andet DLG med.
”De seks projekter har et tårnhøjt ambitionsniveau, en høj grad af innovation og en bredt forankret partnerkreds. Mange af dem er også internationale, og de får alle en stor impact i form af nye løsninger, som vil være med til at skubbe til den grønne omstilling på markerne, i staldene og i fødevarevirksomhederne,” udtaler Anette Engelund Friis, direktør i Agrifoodture.
”Samtidig har projekterne et stort økonomisk potentiale for dansk erhvervsliv, fordi de kan danne afsæt for udvikling af nye, innovative produkter, der kan sælges uden for landets grænser,” tilføjer hun.
Agrofoodtures investering i hvert af de seks projekter er på 3-15 mio. kr. Projekterne går i gang ved starten af det nye år og skal afsluttes i 2027
Det er den anden investeringsrunde, Agrifoodture gennemfører siden partnerskabets etablering. Den første runde var i 2021, hvor der blev investeret knap 50 mio. kr. i 11 projekter.