Sydbank ansætter tidligere landboforenings-direktør

René Andresen bliver erhvervsdirektør for Sydbanks landbrugscenter for Midt- og Nordjylland.

Sydbank sætter den tidligere direktør i Vestjysk Landboforening, René Andresen, i spidsen for bankens landbrugscenter for Midt- og Nordjylland.

Det skriver Sydbank i en pressemeddelelse.

René Andresen stoppede i oktober 2022 i Vestjysk Landboforening efter uenighed om strategien. Han kom til landboforeningen efter en årrække i Danske Bank.

” René kommer med solid ledelseserfaring, et stort netværk og en unik og mangeårig indsigt i både finansverdenen og landbrugssektoren. I Sydbank har vi en målrettet strategi om at tiltrække endnu flere landbrugskunder, og den kan en udadvendt profil som ham være med til at løfte. Han brænder for landbruget, og jeg er ikke i tvivl om, at han kan bidrage til at styrke Sydbanks position på området,” udtaler Brian Skov Nielsen, Sydbanks områdedirektør for landbrug. 

Som direktør i Vestjysk Landboforening sad han bl.a. som formand i et arbejdsudvalg under Landbrug & Fødevarer, som stod for at implementere ESG-værktøjer i landbruget. De erfaringer, mener han, er mere aktuelle end nogensinde før.

”Landbruget befinder sig midt i en brydningstid, hvor der bliver – og vil blive – stillet stadig større krav til omstillingsparatheden i erhvervet. Samtidig bliver landbrugene færre, større og mere professionelle, og de dygtige landmænd har i højere grad en forventning om, at deres rådgivere kan hjælpe, understøtte og udfordre dem strategisk. Det behov er der allerede, og det vil jeg gerne være med til at opfylde,” udtaler René Andresen.

René Andresen har også i kraft af sin rolle i Vestjysk Landboforening siddet i spidsen for landbrugets fælles crowdfunding-platform Ingreen Agrofunding, som lukkede efter to år.

Efter kun to år: Landbruget trækker stikket på fælles låne-satsning

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Photo: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også