Medie: Uigennemskuelige medlemstal i landbrugs-lobbyen i Europa

Mindre landbrug føler sig langt fra repræsenteret i landbrugets interessevaretagelse i EU.
Landmænd har de seneste år protesteret flere gange over deres rammevilkår, både i Danmark og EU. Her fra en traktordemonstration i Aarhus i 2020. | Foto: Ernst van Norde
Landmænd har de seneste år protesteret flere gange over deres rammevilkår, både i Danmark og EU. Her fra en traktordemonstration i Aarhus i 2020. | Foto: Ernst van Norde

Hvor mange landmænd repræsenterer landbrugets største interesse-organisationer i EU?

Det undersøgende medie Danwatch har sammen med andre europæiske kolleger gennemført en kortlægning af magtfordelingen i landbrugets lobby-top. 

Såvel Copa-Cogeca, den europæiske fælles-organisation for landmænd, samt danske Landbrug & Fødevarer får kritik for primært at repræsentere de større landmænds interesser af en række kilder, blandt andet den danske forening Frie Bønder Levende Land.

Derudover undrer mediet og en række kilder sig over de to organisationers medlemstal. Hvor Landbrug & Fødevarer oplyste, at man i 2021 repræsenterede 28.500 landmænd i Danmark, har det ikke været muligt for Danwatch at få oplyst medlemstallet i 2022, hvor der ifølge Statistikbanken samlet var 31.000 landbrug herhjemme.

Over for AgriWatch oplyser L&F’s pressetjeneste mandag, at man ”ikke har haft et opdateret tal for 2022” til sin årsrapport. Men at man forventer igen i 2023 at kunne have medlemstal med i sin rapportering.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også