L&F-viceformand tager to år mere i front for europæiske frøavlere

Med to år mere på posten kommer den danske formand til at runde 30 år i spidsen for Copa-Cogecas udvalg for frøavlere.
Foto: Torben Worsøe
Foto: Torben Worsøe

Landbrug & Fødevarers viceformand Thor Gunnar Kofoed tager endnu en tørn i spidsen for den europæiske paraplyorganisation Copa-Cogecas frøudvalg.

Han var den eneste kandidat til formandsposten, og med to år mere på posten står Thor Gunnar Kofoed til at runde 30 år i front for EU-organisationens frøavlere, da han har siddet for bordenden siden 1995.

Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse. Ifølge formanden bliver den næste opgave arbejdet med en ny frølovgivning i EU-regi, som vil komme til sommer.

”Der kommer både udspil omkring planteformeringsmateriale, PRM, og nye genomiske teknikker, NGT. Det er to meget store emner, som vi har arbejdet med i mange år, og som vi formentlig skal ind i næste kommissions- og parlamentsperiode før er på plads,” siger Thor Gunnar Kofoed og fortsætter:

”Vi forventer, der er solide danske fingeraftryk på den kommende lovgivning med fokus på vigtigheden af at sikre kvalitetsfrø og at den europæiske frøproduktion er konkurrencedygtig.”

Udvalgets to viceformænd bliver franske Luc Jacquet og finske Max Schulman. Copa-Cogeca er den største interesseorganisation for europæiske landmænd.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også