Utilfreds grøntsagsproducent kommer tilbage i positiv drift

Axel Månsson - Danmarks største grøntsagsproducent - undgår rød bundlinje, men er stadig utilfreds med resultatet i et år, hvor prisjusteringer ikke har kunne følge med stigende omkostninger.
"Regnskabet bærer præg af, at salgspriserne på grøntsager ikke svarer til omkostningsniveauet,” lyder det fra Axel Månsson. | Foto: Salatproducenten Axel Månsson | Foto: Pr/månssons
"Regnskabet bærer præg af, at salgspriserne på grøntsager ikke svarer til omkostningsniveauet,” lyder det fra Axel Månsson. | Foto: Salatproducenten Axel Månsson | Foto: Pr/månssons

Det går den rigtige vej, bare ikke godt nok.

For resultatet af regnskabsåret 2022 er utilfredsstillende, som beskrevet af ledelsen med adm. direktør, bestyrelsesmedlem og stifter Axel Månsson i spidsen for selskabet Axel Månsson, der producerer grøntsager og sælger til foodservice og detail.

Det skyldes, at prisstigningerne på emballage, transport og ikke mindst energi har overhalet de prisstigninger, Axel Månsson selv har kunne forhandle hjem på de varer, han afsætter.

”Selvom selskabet blev imødekommet med nogen kompensation for de ekstraordinære omkostningsstigninger, så afspejlede prisjusteringerne ikke meromkostningerne,” står der i regnskabets ledelsesberetning.

På sin vis er det gået som forventet. 

Sidste år var dog et endnu sværere et af slagsen for den jyske grøntsagsproducent, der også forventede, at de hårde tider fortsatte ind i 2022. Der var negativ vækst og en rød bundlinje. Direktøren forklarede den negative vækst med svagere afsætning end forventet og en foodservicesektor, der i 2021 fortsatte med at være påvirket af nedlukninger som følge af coronapandemien. 

Mindre afsætning medfører millionminus for salatkæmpe

Samtidig havde omkostningerne spændt ben for grøntsagsproducenten, fortæller han til FødevareWatch i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet.

”Regnskabet bærer præg af, at salgspriserne på grøntsager ikke svarer til omkostningsniveauet,” siger Axel Månsson.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også