Generationsskifte i stort landbrug skiller grise- og planteproduktion ad

Anders Bundgaard overdrager ejerskabet af planteavlsselskabet Klitgaard Agro til sin søn, mens selskabets griseproduktion flyttes ud af selskabet og over til tidl. direktør. 
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Per 1. juli overdrager Anders Bundgaard sin ejerandel i Klitgaard Agro samt ejendommen Klitgaard til sin søn, Michael Klitgaard, der bliver eneejer af selskabet. 

Som led i generationsskiftet og den nye ejerstruktur, træder Klitgaard Agros nuværende adm. direktør, Frank K. Johansen, tilbage fra posten, men fortsætter som ejer af Civagaard. Det oplyser partnerne i en fælles pressemeddelelse.

”Klitgaard Agro har gennem årene udviklet sig solidt i et tæt samarbejde mellem Frank, min far og mig. Det mangeårige samarbejde med Frank fortsætter i en ny form, hvilket giver os begge nye muligheder for, at udvikle de forskellige produktionsformer i den retning vi ønsker. Jeg vil have fokus på det der driver mig – planteavl og mennesker, og jeg har vurderet, at den nye struktur giver de bedst muligheder for dette,” udtaler Michael Bundgaard. 

Bytteforhold sender stor svineproducent i rødt: ”Det kan ikke hænge sammen”

Samtidig betyder omorganiseringen, at hele griseproduktionen bliver samlet i selskabet Civagaard, mens Michael Bundgaard i Klitgaard Agro i højere grad vil have fokus på conservation agriculture og biodiversitet, hvorfor planteavlsselskaberne AB Agro og MB Agro vil blive samlet i Klitgaard Agro, der nu får planteavl som hovedfokus. 

”Gennem årene er der i et super samarbejde opbygget en full-line svineproduktion i ejede og lejede stalde i Klitgaard Agro. Vi har en stor og professionel produktion, og ved at overdrage ejerskabet af Civagaard til mig, mener vi, at det giver de bedste muligheder for at udvikle virksomheden til næste niveau. Jeg har altid haft stor interesse for og fokus på griseproduktion, og den nye struktur giver et mere entydigt og fleksibelt set up til videre udvikling af denne produktionsform,” siger Frank K. Johansen, der vil drive produktionen sammen med sin søn William. 

Ulsted Biogas fortsætter under fælles ejerskab mellem Civagaard og Klitgaard Agro i den nye konstruktion, og Frank K. Johansen vil fortsæt være direktør i biogasselskabet. 

En række medarbejdere fra Klitgaard Agro vil følge med svineproduktionen over i selskabet Civagaard, mens de, der arbejder i marken, forbliver ansatte i Klitgaard Agro. Anders Bundgaard vil fortsat være aktiv i udlandet, hvor han bl.a. er involveret i Goodvalley, og på egne ejendomme i Nordjylland. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Photo: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også