Blæser til kamp om grisene: Tican løfter notering over Danish Crowns

Tican bryder med sin almindelige praksis om at følge Danish Crowns notering og øger i stedet afregningsprisen med det dobbelte af konkurrenten.
Foto: Rasmus Baaner
Foto: Rasmus Baaner

Helt usædvanligt overstiger Ticans notering markedslederen Danish Crown.

Således smækker slagterikoncernen sin afregningspris op med 40 øre i den kommende uge, så der ryger 12,40 kr. per kilo svinekød afsted til leverandørerne, fremgår det af en meddelelse fra Tican.

Danish Crowns noteringen steg til sammenligning med 20 øre tidligere på dagen, så andelshaverne får 12,20 kr. for et kilo svinekød.

Dermed bryder Tican med sin fastlagte praksis gennem mange år om at følge Danish Crowns markedsnotering på slagtesvin både op ned i markdet.

Efter ugers stilstand stiger grisenoteringen igen

Noteringsløftet i Tican sker oven på et par tumultariske dage, hvor der blev byttet ud på slagterikoncernens øverste poster, efter den nu tidligere adm. direktør Sebastian Laursen blev afskediget onsdag.

Mens slagterikoncernen arbejder på at finde en arvtager, har formand Steen Sønnichsen overtaget direktør-depechen midlertidigt, hvorfor der er blevet indsat en ny formand.

AgriWatch arbejder på at få en kommentar fra Steen Sønnichsen.

Efter direktør-fyring indsætter Tican tysk formand

Fremgangen i afregningsprisen hos Danish Crown, skyldes ifølge markedsdirektør Mads Stougaard, at eksportmarkederne uden for de europæiske grænser igen flytter på sig.

”Mange indkøbere i Asien sidder lige nu og ser deres lagere bliver mindre og mindre uge for uge. Derfor begynder de nu at melde sig på banen med ordrer. Hvor stort et ryk vi kommer til at se, kan vi ikke sige på nuværende tidspunkt, men vi har en stærk tro på, at vi er på vej tilbage mod en eksport til Asien på et mere normalt niveau, og det har enorm betydning for den danske notering,” udtalte han.

Omvendt fremgår det i Ticans markedsnyt, at der fortsat er lav aktivitet på de omtalte markeder:

”Fra markederne udenfor EU er der fortsat en meget stille handel til Kina. Til Japan og øvrige asiatiske markeder rapporteres om en rolig handel.”

Begge slagterikoncerner sætter noteringen for søer op med 50 øre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også