Fynsk godsejers solcelleprojekt vokser til det dobbelte

Projektets oprindelige størrelse var ikke ambitiøst nok, lyder det fra kommunen.
Foto: European Energy
Foto: European Energy

Herregården Vejrupgaard kommer til at få en noget større solcellepark, end det først var planlagt.

I foråret 2021 fremlagde herregården, der ejes af Sanderumgaard, og energiselskabet European Energy, en plan for et solcelleprojekt på 58 hektar, men nu står anlægget til at strække sig ud over 120 hektar, skriver Fyens Stiftstidende.

De to partnere fik at vide af Kerteminde Kommune, at det oprindelige projekt ikke var ambitiøst nok, hvorfor arealet skulle udvides.

Kommunen er nu i gang med en forundersøgelse af arealet, solcellerne skal være på. Lige nu bruges hektarerne til landbrug.

”Vi skal hele tiden finde ud af, hvordan vi optimerer vores drift. Her kigger vi ind i en afgrænset periode på 30 år, så ligesom vi har skov, juletræer og asparges, så kommer vi til at have solceller. Og der er området her jo særdeles belejligt at placere en solcellepark på.” siger godsejer Erik Vind til mediet.

Sanderumgaard bliver i dag drevet som land- og skovbrug på i alt 1100 hektar. Arealet er udvidet med 30 pct. siden 2000. Landbruget udgør 900 hektar med afgrøderne vinterhvede, byg, raps, stivbladet svingel, rødsvingel og almindelig rajgræs.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også