Fjerkræ-sektorens bestyrelse skrumper i størrelse fra 2024

Ikke en eneste stemte mod forslaget om at reducere størrelsen på bestyrelsen i LF Fjerkræ. Formand og næstformand fortsætter i endnu en periode.
Foto: PR/Landbrug & Fødevarer
Foto: PR/Landbrug & Fødevarer

Ligesom Landbrug & Fødevarer har fået en slankere struktur, bliver der også skåret til i organisationens sektorgrene.

Således bliver LF Fjerkræs kommende bestyrelse barberet ned fra 24 til 16 medlemmer. En enig forsamling på sektorens årsmøde har stemt ændringen igennem. Ændringen vil træde i kraft fra 2024.

”Vi har brugt noget tid på det på at skrue det sådan sammen, at det giver mening. Den udvikling vi ser i produktionsstørrelse og struktur betyder, at der kommer færre og færre producenter. Derfor skal vi også være en mindre bestyrelse,” siger formand for LF Fjerkræ Martin Hjort Jensen til forsamlingen.

Ny L&F-struktur endeligt vedtaget

Den nye bestyrelse består af otte repræsentanter fra henholdsvis slagtekyllinge- og ægbranchen.

Efter ændringen blev stemt igennem var der valg til bestyrelseen, hvor Martin Hjort Jensen og Jens Skovgaard-Jensen fik genvalg som henholdsvis formand og næstformand.

Thomas Knudsen bliver formand for producentgruppen af slagtekyllinger, mens Jørgen Nødgaard Hansen bliver det for æggruppen.

I september vedtog Landbrug & Fødevarer en strukturændring med inspiration fra Dansk Erhverv og Dansk Industri.

Dermed går organisationen fra en struktur med syv ledelseslag til tre, som bliver organiseret i ét samlet formandskab med seks medlemmer, et forretningsudvalg med 30 medlemmer og en bred hovedbestyrelse på 77 medlemmer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også