Trods højere pris: Tyske smågriseproducenter taber stadig penge

De tyske smågrisepriser er steget den seneste halvanden måned, men tyske smågriseproducenter binder stadig penge i halen af hver produceret gris.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Selv om de tyske smågrisepriser er steget siden midten af november, taber tyske smågriseproducenter stadig penge på hver produceret gris.

Det fremgår af Landbrug og Fødevarers markedsnyt for grisekød, der henviser til beregninger fra AMI (die Agrarmarkt Informations-Gesellschaft mbH).

Ifølge beregningerne er salgsprisen for en smågris på 25 kg. på 67 euro, men omkostningerne er opgjort til 76,20 euro. Dermed giver det et underskud på 9,20 euro pr. smågris.

De tyske smågriseproducenter har ifølge AMI konstant tabt penge siden foråret 2021. Selv for bedrifter med en produktivitet, der er over gennemsnittet, er det mere end vanskeligt at få positiv indtjening i den nuværende økonomiske situation, mener AMI.

AMI udtrykker dog en forventning om, at et lavere udbud af smågrise i forhold til efterspørgslen vil betyde, at prisen for smågrise vil stige yderligere den kommende tid.

Efter flere ugers optur: Tysk smågrisenotering står stille

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også