Efter flere ugers optur: Tysk smågrisenotering står stille

Den tyske smågrisenotering står stille efter flere ugers optur.
Foto: Line Ørnes Søndergaard
Foto: Line Ørnes Søndergaard

Efter flere uges stigninger står den tyske smågrisenotering nu stille på 61 euro. De seneste uger er den tyske smågrisenotering ellers steget støt, og på fire uger er den gået fra 51 euro til 61 euro. 

Det melder den tyske omsætterorganisation VEZG ifølge Danske Svineproducenters markedsorientering.

”Udbuddet på smågrisemarkedet er lille og oftest ikke tilstrækkeligt til at dække den gode efterspørgsel. Imidlertid mangler der impulser fra det tyske slagtesvinemarked, hvor noteringen stod stille i de seneste to uger. Derfor er prispotentialet p.t. begrænset, og de fleste europæiske smågrisenoteringer er stabile,” skriver Danske Svineproducenter.

Det forventes dog, at opturen tager fat igen i løbet af de kommende måneder, og det bliver også nødvendigt, hvis prisen skal matche omkostningerne.

”På grund af faldet i den tyske smågriseproduktion regner man med, at Tyskland vil komme til at mangle smågrise i det kommende år. Dr. Albert Hortmann-Scholten, en af Tysklands førende markedsanalytikere, har udregnet, at en smågris skal koste mindst 80 euro (ca. 600 kr.) for at dække produktionsomkostningerne i Tyskland. Derfor mener han, at smågrispriserne skal fortsætte med at stige i det kommende år,” skriver Danske Svineproducenter.

Nu stagnerer prisen på smågrise

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også