Rådgivningsselskab udvider bestyrelsen med eksternt medlem

Rådgivningsvirksomheden Velas udvider bestyrelsen med et eksternt bestyrelsesmedlem. Samtidig er virksomheden på jagt efter endnu et eksternt medlem.

Rådgivningsvirksomheden Velas har som den første DLBR-virksomhed udvidet bestyrelsen med et eksternt medlem.

Bitten Brun, der har en baggrund inden for detailhandel, indtræder således som eksternt bestyrelsesmedlem. Samtidig er Velas på udkig efter endnu et eksternt bestyrelsesmedlem med en ”stærk digital profil”.

Det skriver Velas i en pressemeddelelse.

”Vi ved, at Velas skal være her på den lange bane, og i det ligger også et behov for at følge med tiden. Selvom landbruget har været gennem en stor udvikling gennem de sidste femten år, så ser vi ind i en tid, hvor der vil ske meget mere på alt fra teknologi til bæredygtighed og de politiske rammer, landmændene arbejder under. Derfor har vi gennem længere tid barslet med en udvidelse af bestyrelsen i Velas for at tilføre nogle kompetencer, som kan hjælpe os med at holde momentum og sætte yderligere skub i vores udvikling til gavn for vores landmænd og ejerforeninger”, siger Nis Kristian Hjort, bestyrelsesformand for Velas.

Bitten Brun har en fortid som marketingdirektør i Bilka, international marketingdirektør i Jysk samt kommerciel direktør i både Stofa og GLS. Derudover har hun også været selvstændig rådgiver for både private virksomheder og organisationer i en årrække.

”Min rolle i bestyrelseslokalet bliver blandt andet at stille de spørgsmål, der skal til, for at vi sammen kan finde den rigtige vej at gå. Verden flytter sig hastigt i en mere bæredygtig retning – ikke bare på klima men også på mennesker og ledelse - og det skal vi være klar til at agere på”, siger hun.

Udvidelsen med først en og senere endnu et eksternt medlem skal dog ikke ske på bekostning af Velas’ ejerforeningers bestyrelsespladser, fortæller Nis Kristian Hjort.

”Målet i sig selv er ikke at udvide bestyrelsen, men det er i stedet at få en større diversitet ind i bestyrelsen på kompetencesiden og at få en bredere tilgang til bestyrelsesarbejde i et konsulenthus under stærk udvikling. Vi vil være sikre på, at vi kommer hele vejen rundt også i bestyrelsen og ikke kun i direktionen”.

Velas er stiftet af ni landbo- og familieforeninger. Foreningerne har mere end 4.000 aktive medlemmer.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også