AgriWatch

Landbrugsorganisationer stævner kommune

Organisationerne Bæredygtigt Landbrug og Danske Mælkeproducenter stævner Vejen Kommune i sag, hvor en lokal kvægavler skal lukkes på grund af ammoniakkrav.

Foto: Gregers Tycho/JPA

Bæredygtigt Landbrug og Danske Mælkeproducenter har valgt at stævne Vejen Kommune for at efterprøve reglerne på ammoniakregulering.

Helt specifikt er det landmand Boe Lundgaard Thomsen, der bliver centrum, eftersom hans kvægbedrift med 350 køer er pålagt at lukke inden for 10 på grund af kravene om totaldeposition fra husdyrbrug til ammoniakfølsom natur.

Selvom det er kommunen, der bliver stævnet i sagen her, handler det om at afprøve de generelle regler på området, lyder det i en pressemeddelelse.

Ifølge Bæredygtigt Landbrug står omkring 300 husdyrbrug til skulle dreje nøglen om som følge af lovgivningen. Sagen her fra Vejen Kommune kan ændre præcedens.

”I Bæredygtigt Landbrug accepterer vi ikke, at gode landbrug ødelægges, og at landbrugsfamilier helt uden grund skal gå fra hus og hjem på et både ufagligt og juridisk uholdbart grundlag. Alle er tabere ved det her,” siger Nikolaj Schulz, chefjurist hos Bæredygtigt Landbrug, i meddelelsen.

Også Danske Mælkeproducenter har valgt at gå ind i retssagen, fordi det handler om medlemmers indtjeningsgrundlag, lyder det fra formand Kjartan Poulsen.

Landmand Boe Lundgaard Thomsen er glad for, at nogen tager kampen op for hans bedrift.

”Vi har været her i 40 år, har forholdsvist nye bygninger, og så skal vi pludselig trues på vores eksistens,” siger han.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch