Tredje uge i træk: Oksekødsnoteringen tager endnu en tur ned

Endnu engang falder Danish Crowns notering på oksekød. Der er fortsat optimisme forud for efteråret, trods buldrende inflation, der holder pengepungen tilbage hos forbrugerne.
Foto: Himmerlandskød, PR-foto
Foto: Himmerlandskød, PR-foto

De høje priser på oksekød gør at forbrugerne stadig holdt lidt igen med at smide kød ned i indkøbskurven.

Det får Danish Crown til at sænke oksekødsnoteringen for tredje uge i træk med 40 øre per kilo for alle kategorier.

Dog betyder sæsonskiftet mellem sommer og efterår, at Danish Crown Beefs sortimentet skifter karakter, skriver selskabet i sin ugentlige markedsopdatering.

For mens sommersalget tegnes af grillsortimentet, er efterårsmarkedet traditionelt defineret ved et øget fokus på billigere udskæringer, fremgår det.

”Vi er fortsat optimistiske forud for efteråret, men er inde i en transitionsperiode lige nu, hvor vi skifter fra udespisning og grill til indendørsliv og det mere hyggeprægede køkken,” siger Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Oksekødsnoteringen tager endnu et nøk ned

Inflationen har stadig hold i danskerne, som derfor generelt går efter de billigere udskæringer og produkter. Det mærker Danish Crown også i detailleddet, hvor koncernen har afsætning gennem forskellige kampagner.

På eksportfronten er der stadig en god efterspørgsel på de mere udsøgte varer til de sydeuropæiske markeder, hvor kødkvæget fra Danish Crown Beef har stabilt salg og faste kunder, lyder det.

Torsdag meldte konkurrenten og næststørste aktør på det danske kreaturmarked også, at selskabet vil sænke noteringen denne uge med 50 øre per kilo.

Det skete også med henvisning til, at ”afsætningen går ind i en mere stille periode” og at afsætningen er rettet mod hverdagsretter.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Landbrugshandlerne, der tinglyses, leveres af Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter