Prisfesten fortsætter: Oksekødsnoteringen lander nyt rekordhøjt niveau

Endnu engang tager oksekødsnoteringen et hop og lander på sit højeste niveau nogenisnde. En stadig større efterspørgsel fra især foodservicebranchen skubber noteringen op.
Foto: PR
Foto: PR

Afregningen på oksekød springer endnu et nøk op.

Det skyldes især foodservicebranchen, der for alvor mærker en høj efterspørgsel, mens eksporten holder niveau. Det skriver Danish Crown Beef i sin ugentlige markedsberetning.

Derfor hæves afregningen for alle kategorier i den kommende uge. Afregningen for Dansk Kalv samt kalve og kvier under 12 måneder øges således med 90 øre per kilo, mens alle øvrige kategorier stiger med 75 øre per kilo.

Efterspørgslen på de allerdyreste og største udskæringer matcher ikke tidligere niveauer, men kunderne vælger i nogle sammenhænge de billigere udskæringer og produkter, som eksempelvis burgerprodukter, lyder det.

Det kan både mærkes herhjemme og på eksportsiden, fortæller Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef.

”Det sydlige Europa lægger fortsat fine ordrer, så der er ingen slinger i valsen på den front, mens industrikunderne også er begyndt at lægge følere ud på en række kategorier – også på produkter, der ikke tidligere har været opmærksomhed omkring fra den front. Samtidig ser der igen ud til at være fint momentum undervejs i Asien, som kan være med til at give et rygstød til den del af forretningen,” siger han i beretningen.

Sommerprisfest hos okseproducenterne

Noteringen på oksekød fortsætter optur - stiger over en krone

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også