AgriWatch

Tysk svinepris runder vigtig værdi

2 euro per kilo. Svinenoteringen i Tyskland springer op som følge af det lave antal slagteklare grise. Detailsalget er dog langt fra let, bemærker analytiker.

Foto: Landbrug&Fødevarer / PR

Næste uge vil svinenoteringen runde 2 euro per kilo i det tyske.

Det er resultatet af et nyt hop til de tyske svinepriser på hele 7 eurocent, svarende til hele 52 øre per kilo, skriver Danske Svineproducenter i en markedsopdatering.

Det sker efter at noteringen også sidste uge sprang opad med 8 eurocent, svarende til næsten 60 øre per kilo.

”Situationen på det tyske slagtesvinemarked har ikke ændret sig i den seneste uge. Udbuddet af slagteklare grise er lavt og godt efterspurgt. Desuden fører den vedvarende varme til lavere daglig tilvækst, hvilket reducerer udbuddet yderligere. Som resultat heraf stiger de fleste europæiske grisenoteringer,” lyder det fra analytiker Markus Fiebelkorn, der tilføjer:

”Det er lidt mystisk og tankevækkende, at de store tyske slagterier krævede en markant nedjustering af den tyske slagtesvinenotering og kun betalte huspriser på 1,75 euro (ca. 13,04 kr.) pr. kg for tre uger siden,” bemærker han og siger, at flere handler de seneste dage hos ISN har ligget på priser over de 2 euro per kilo.

Europæiske svinepriser stiger over en bred kam

Ifølge markedsanalytikeren kan de tyske detailvirksomheder tydeligt mærke forbrugernes hang til at købe billigst muligt ind.

”Man må ikke overse, at den tyske detailhandel kæmper med store afsætningsproblemer. I forbindelse med den høje inflation fravælger mange forbrugere nemlig højprisprodukter med mere dyrevelfærd. Tyske markedseksperter beretter om, at kun en brøkdel af produkterne med den højeste dyrevelfærdsstatus kan afsættes efter starten af Ukrainekrigen,” lyder det i beretningen.

”Den videre prisudvikling på det tyske slagtesvinemarked er først og fremmest afhængig af, i hvilket omfang det lykkes at opnå højere priser på kødmarkedet. Markedsinteressenterne skal først vænne sig til grisepriser, som er højere end to euro. På den anden side er det klart, at den nuværende notering stadigvæk ikke er tilstrækkelig for de fleste tyske griseproducenter, såfremt de skal have dækket alle produktionsomkostninger,” bemærker Markus Fiebelkorn..

Den danske svinepris steg denne uge med 30 øre per kilo til nu 11,80 kroner per kilo. Prisen kan ikke direkte sammenlignes med den tyske, idet der er forskel i afregningsvilkår, indtransport og efterbetaling.

Tysk smågrisepris følger trop med slagtesvin

Efter seks ugers stilstand: Smågrise-noteringen tager et skridt opad

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch