AgriWatch

Danhatch opruster sin smittebeskyttelse mod fugleinfluenza

En investering i et nyt ventilationsanlæg skal udrydde fugleinfluenzaen i den danske kyllinge- og ægproducent Danhatchs farme.

Pressefoto

Et nyt luftrensningsanlæg skal forhindre sygdommen fugleinfluenza i at brede sig hos danske fjerkræ.

Kyllinge- og ægproducenten Danhatch har netop oprustet sin smittebeskyttelse mod luftbårne sygdomme ved at investere i et ventialtionsanlæg fra virksomheden Munters. Det fremgår af en pressemeddelelse.

”Konsekvenserne af fugleinfluenza er omfattende. Det mærkede vi bl.a. efter at vores rugeægsfarm i Midtskov blev ramt i sommeren 2022”, siger Søren Villumsen, adm. direktør for Danhatch Danmark og fortsætter:

”I forlængelse heraf gjorde vi os mange overvejelser og analyserede situationen nøje. Virussygdomme som fugleinfluenza og newcastle disease hæfter sig til vand/fugt og støv og spredes via luften. Med vores høje standard for bio security er det vores konklusion, at smitten må være kommet ind via ventilationen.”

Landmand og tidligere udenrigsminister klar til at bekæmpe svinepest med UV-lamper

Anlægget filtrerer den friske luft, inden den blæses ind i stalden. Filteren skulle her fange og dermed bortfiltrere virus, så det ikke kommer ind i stalden.

Anlægget indeholder samtidig et kølesystem, så luften forkøles med 5-6°C, inden den ledes ind i stalden.

Det DLG- og Danish Agro-ejede selskab har købt anlægget af KJ Klimateknik A/S, der forhandler Munters i Danmark. Virksomhedens adm. direktør Allan Pedersen, at flere ægproducenter vil være interesserede i en lignende løsning, og at fugleinfluenza fortsat vil være et tema i de kommende år.

Rugeriselskab lurer på opkøb: ”Vi har hele tiden antennerne ude”

Grovvareejet rugeris formand stopper

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch