Genetikselskab sætter navn på ny kvinde i front

Vikinggenetics har efter længere tid valgt en ny adm. direktør efter sidste års mislykkedes fusion. Den kommende direktør er hevet ind fra en stilling som selvstændig konsulent.
I april valgte Vikinggenetics også ny bestyrelsesformand, efter den mangeårig formand forlod selskabet som følge af den kuldsejlede fusion. | Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken
I april valgte Vikinggenetics også ny bestyrelsesformand, efter den mangeårig formand forlod selskabet som følge af den kuldsejlede fusion. | Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken

Det bliver en kvinde, der fremover sidder sig for bordenden hos Vikinggenetics.

Louise Helmer sætter sig for første gang i direktørstolen hos genetikselskabet 1. august 2022, fremgår det af en pressemeddelelse, og afløser dermed den konstituerede dirketør Brian Lang, der samtidig har fungeret som finansdirektør.

Han har været midlertidig frontfigur i selskabet, siden storfusionen mellem Vikinggenetics og to andre europæiske genetikselskaber kollapsede sidste år.

Kæmpefusion mellem avlsselskaber går i vasken

Den nye adm. direktør Louise Helmer kommer til Vikinggenetics fra en stilling som selvstændig konsulent inden for strategi, ESG og udvikling hos Hald & Lie.

Før det var hun direktør i konsulentvirksomheden Centrovice, hvor hun også tidligere har haft flere ledende stillinger, fremgår det af meddelelsen. Om det nye job siger hun selv:

”Jeg ser frem til at blive en del af ledelsen og teamet hos Vikinggenetics, samarbejdet med både interne og eksterne interessenter og til at være med til at skabe værdi for de nordiske landmænd og en positiv udvikling i virksomheden,” siger Louise Helmer.

Louise Helmer er 49 år, uddannet cand.agro. fra Københavns Universitet, har en diplomuddannelse i organisation og ledelse og en master i forretningsudvikling.

Hun har mere end 15 års erfaring med ledelse i landbrugs- og fødevareindustrien, og derfor er valget bl.a. faldet på Louise Helmer, siger Vikinggenetics’ bestyrelsesformand, Per-Johan Svensson:

”Louise har vist sig at være en engagerende og dygtig leder, der er i stand til at skabe resultater, og vi ser frem til at få en kapacitet med hendes erfaring og viden til at indgå i teamet.”

Per-Johan Svensson er også relativt ny på sin formandspost. I april valgte Vikinggenetics ham som ny bestyrelsesformand, efter den mangeårig formand forlod selskabet som følge af den kuldsejlede fusion. Svensson har været en del af bestyrelsen siden 2014.

Genetikselskab har valgt ny formand efter fejlslagen fusion

Genetikselskab erstatter midlertidig direktør med ny midlertidig direktør

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også