Hollandsk aktionsgruppe opfordrer til arbejdsstop

Aktionsgruppen Agractie opfordrer til, at alle hollændere stopper arbejdet i et kvarter fredag i solidaritet med landmændene.
Landmænd blokerer indgangen til et supermarkeds distributionscenter for at protestere mod regeringens kvælstofpolitik den 5. juli 2022.
Landmænd blokerer indgangen til et supermarkeds distributionscenter for at protestere mod regeringens kvælstofpolitik den 5. juli 2022.

Landmændenes aktionsgruppen Agractie ønsker at lukke hele Holland i 15 minutter fredag i ”solidaritet med landmændene”, lyder det.

Det skriver det hollandske medie De Telegraaf.

Farmers Defence Force, der også er en aktionsgruppe for landmændene, har tilsluttet sig initiativet, der skal gå i gang fredag kl. 15. Aktionsgruppen har også foreslået, at chauffører skal standse deres biler og lastbiler i tidsrummet.

Agractie har reklameret for aktionen i flere hollandske aviser, ligesom flere har tilkendegivet støtte til kampagnen på gruppens sociale medier.

Aktionen kommer som en del af en større kampagne mod den hollandske regerings kvælstoflovgivning, hvor staten kan frikøbe landbrug, der udleder meget kvælstof, og det bekymrer landmændene.

Et af de helt store symboler på bøndernes protester over de seneste uger er blevet et omvendt hollandsk flag.

Ugelange demonstrationer fra tusindvis af hollandske landmænd: Forstå, hvorfor de smadrer og blokerer for millioner af euro

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også