AgriWatch

Ugelange demonstrationer fra tusindvis af hollandske landmænd: Forstå, hvorfor de smadrer og blokerer for millioner af euro

Kvælstof-regulering betyder store indgreb i hollandske landmænds produktionsmuligheder. Nu har de grebet til traktorer og blokader - og myndighederne svarer igen med skud og anholdelser.

Arkivfoto. Hollandske landmænd har de seneste uger anvendt deres traktorer aktivt i blokader på gader og ved virksomheder. Det har kostet store summer lokalt. | Foto: Jakob Jørgensen

Tirsdag aften endte det med skudhuller i traktoren, da en 16-årig dreng efter eget udsagn flygtede i køretøjet fra en demonstration, der var gået helt galt i den hollandske by Heerenveen. Politiet skød nemlig både varselsskud og direkte skud mod de mange demonstranter, der sent på aftenen var forsamlet i endnu en voldsom og stor protest mod de hollandske kvælstof-reguleringer mod landbruget.

Den 16-årige landmandssøn blev sammen med to andre demonstranter anholdt kort efter, mistænkt for forsøg på manddrab. Onsdag blev han dog løsladt, og forældrene udtalte skarp kritik af hele forløbet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Cheføkonom: Flere landbrug bliver skubbet hen mod kanten

De stigende omkostninger presser nu efterhånden danske landmænd så meget, at det er alvorligt, ifølge cheføkonom i L&F. Tre kriser oveni hinanden og eksploderede energipriser tvinger landmænd til at sende omkostningerne videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch