AgriWatch

Landmænd vil opføre energiklynge og gøre kommune selvforsynende med gas

En gruppe vestjyske landmænd vil med nyt biogas-projekt gøre Lemvig Kommune selvforsynende med grøn gas.

Foto: PR/VA

Fem landmænd fra Lemvig-egnen har allieret sig med virksomheden Skovgaard Energy og stiftet virksomheden Lemvig Green Development. Formålet er at opføre et nyt biogasanlæg og koble det sammen med en stribe andre energikilder til en samlet klynge.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

”Landbruget er traditionelt set ikke blevet opfattet som løsningen på klimaudfordringerne, men nok nærmere en del af udfordringen. Nu investerer vi og går ind i et projekt, hvor vi lidt forsimplet sagt vil gøre hele Lemvig Kommune selvforsynende med grøn gas,” siger Bjarke Bitsch, der er chef for forretningsudvikling i Skovgaard Energy og talsmand for Lemvig Green Development.

Det nystiftede selskab har indsendt en ansøgning om tilladelse til at bygge det nye biogasanlæg, men det fremgår ikke, hvor stort et anlæg, der er tale om.

Planen er, at den nye produktion af biogas skal koordineres og tænkes sammen med andre energi og forsyningskæder i Lemvig Kommune. Samlet set skal det spille en afgørende rolle i at gøre Lemvig Kommune selvforsynende med gas.

Lemvig Kommune har en klimahandlingsplan, DK2020, hvor landbruget skal reducere udledningen af drivhusgasser med 45 pct. inden 2030.

Ejerkreds bag biogasanlæg satser tungt på synergier: ”Græsprotein alene er ikke profitabel”

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch