AgriWatch

Mens produktionen rasler ned får tysk notering nøk op

Den tyske slagtenotering løftes, efter produktionen i landet er faldet med 12 pct. i de seneste måneder.

Foto: Joachim Adrian

De tyske svineproducenter kan nu se frem til en højere betaling for sit kød i de kommende uger.

Således skriver Danske Svineproducenter i en meddelelse, at den tyske slagtesvinenotering stiger med 5 eurocent til 1,85 euro (13,78 kr.) fra i dag.

Stigningen kommer efter, at udbuddet af svin falder på tværs af Europa. Som AgriWatch tidligere har beskrevet, er produktionen i Tyskland faldet med 12 pct. gennem de seneste måneder.

”Efter de seneste helligdage stiger slagteriernes efterspørgsel nu i Tyskland. Tyske omsættere har således ikke længere problemer med at afsætte slagteklare grise, men det er svært at skaffe de efterspurgte slagtesvin til slagtning,” skriver Danske Svineproducenters markedsanalytiker Markus Fiebelkorn og fortsætter:

”Som følge heraf begynder priserne at stige. Som situationen p.t. ser ud, forventes der yderligere prisstigninger på det tyske marked i de kommende uger.”

Derved lægger den tyske slagtesvinenotering yderligere afstand til den danske, som for nuværende ligger på 11,10 kr. Danish Crown kommer med en mulig opdatering af prisen i morgen torsdag.

Mere fra AgriWatch

Agri Nord sætter navn på ny topchef

Efter Kim Koch blev afskediget i april for ”økonomiske uregelmæssigheder” har Agri Nord fundet den nye person til rådgivningsselskabets toppost.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch