Deere øger indtjeningen og opjusterer atter forventninger

Traktorproducenten Deere rapporterer om endnu et milliardoverskud i andet kvartal. Det smitter af på forventningerne til årsresultatet, der opjusteres igen.
Foto: Mohammad Khursheed/REUTERS / X03906
Foto: Mohammad Khursheed/REUTERS / X03906

Den amerikanske landbrugsgigant Deere øger sin indtjening i andet kvartal, og opjusterer dermed forventningerne for hele året.

I det seneste kvartalsregnskab kan Deere & Company fremvise et overskud på 2,1 mia. dollars for andet kvartal, der sluttede den 1. maj 2022. Det er en fremgang fra sidste år, hvor producentens nettoindtægt landede på 1,79 mia. dollar i samme periode.

Kvartalsindtjeningen stiger således med 17 pct. som følge af en stigning i nettoomsætningen på 9 pct, skriver producenten.

”Deeres resultater i andet kvartal afspejlede en fortsat stærk efterspørgsel, selv om vi står over for pres på forsyningskæden, der påvirker produktionsniveauet og leveringstidsplanerne”, siger John C. May, formand og adm. direktør, om kvartalsregnskabet.

Særligt salget inden for produktion og præcisionslandbrug steg i kvartalet, fremgår det.

Gevinsten på de områder blev delvist opvejet af højere produktionsomkostninger, højere udgifter til forskning og udvikling samt salgs-, administrationsomkostninger og nedskrivninger i forbindelse med begivenheder i Rusland og Ukraine.

Den øgede indtjening smitter også af på ledelsens prognose for indtjeningen for hele året. Den øges således fra 7,0 til 7,4 milliarder dollar.

”Fremadrettet mener vi, at efterspørgslen efter landbrugsudstyr fortsat vil drage fordel af positive forhold på trods af bekymringer om tilgængelighed og inflationspres, der påvirker vores kunders inputomkostninger”, sagde topchefen.

Deere køber ny teknologi til selvkørende traktorer

Deere tjener mere end forventet og opjusterer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også