Headhunter om ny L&F-direktør: "Hun bliver målt på sine evner til at ændre kulturen"

På papiret virker den nye adm. direktør for L&F til at være den rette figur til topposten, mener partner i headhunterfirma. Stillingen er kompleks, og hendes vigtigste opgave bliver at ændre kulturen internt. Men hun risikerer at få kort snor, vurderer han.
Siden 2018 har Merete Juhl været Danmarks ambassadør i Jordan, Libanon og Syrien. | Foto: Nanna Kreutzmann/ERH
Siden 2018 har Merete Juhl været Danmarks ambassadør i Jordan, Libanon og Syrien. | Foto: Nanna Kreutzmann/ERH

Topposten i en af Danmarks stærkeste lobbyorganisationer er et svært og komplekst job at skulle bestride.

Det vurderer John Lohff, headhunter og partner i Lohff Management Consultants, som derfor mener, Merete Juhl har en stor opgave foran sig som ny adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, når hun tiltræder til august.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis!

Den nye direktør skal inden for kort tid skal bevise sine evner til at omvende kulturen oven på en række skandalesager og sætte sin fod ned som øverste direktør på en helt bestemt hård - og samtidig blød - måde, mener han.

”Det er en tung organisation med mange forskellige politiske agendaer. Hun skal kunne imødekomme mange forskellige interessenter i landbrugets- og fødevarebranchens top og forlige de store personligheder, der er,” siger John Lohff til AgriWatch.

Ambassadør bliver ny administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer

På papiret virker Merete Juhl kvalificeret til jobbet, mener John Lohff. Især hendes politiske erfaring og netværk, gør hende umiddelbart til en stærk figur og kapabel til at manøvrere i et splittet og stort hav af interesser.

”Det er ikke helt skævt med en politisk skikkelse, der har erfaring med diplomati i sit arbejde på ambassaderne. Hendes politiske forståelse og netværk bliver helt afgørende for hende,” mener han.

Det, at hun selv ejer en gård og har rod i erhvervet, betyder også noget, og er bestemt et stort plus, tilføjer han. Det giver hende en bedre forståelse for de forskellige kulturer i landbruget.

Samtidig gør det ikke noget, at hun ikke kommer direkte fra en anden toppost, mener John Loff.

”Det er svært job, og hun får brug for at trække på alt, hvad hun har lært fra sit liv på ambassaden. Men derfra kommer hun højst sandsynligt også med en række ledelseskompetencer,” siger han.

Snoren er kort

Første vigtige opgave for den kommende direktør bliver at gennemføre den kulturændring, der allerede er blevet sat i søen.

Formand for L&F, Søren Søndergaard, har tidligere været ude og annoncere, der blev sat en større modernisering i gang i hele organisationen ovenpå skandalesagen med Danbred, som også afledte til den tidligere direktør Anne Arhnungs afgang.

Landbrugstop varsler ændringer efter fejlhåndtering af chikanesag: ”Vi skal i langt højere grad være i samklang med vores tid”

”Det er vigtigt, at hun får slået hårdt ned og har øje for, at kulturen skal ændres. Der må man ikke være for blød. Det kan give knubs at skulle sætte foden ned, men hun skal være meget kontant samtidig med, at hun skal sikre at have folk med sig,” siger John Lohff.

Det er komplekst og kræver meget af Merete Juhls personlighed. Derfor er det svært for headhunteren at vurdere hendes kompetencer til opgaven, når han kender til hendes person, men kun hendes CV.

Han er dog tydelig omkring, at hendes evner til at gennemføre en kulturændring, bliver noget af det, hun vejes hurtigst og tungest på.

”Hun bliver målt på sine evner til at ændre kulturen, og om hun får succes med det,” siger John Lohff.

Det afhænger meget af direktørens ledelsesstil, og om hun evner at få samlet en god ledergruppe omkring sig, mener han.

Det er op til hende som ny topchef at vurdere, om hun skal skifte ud i ledelsesleddene. John Lohff mener, at Merete Juhl skal kigge på, hvordan det er sammensat i forhold til hendes egen agenda.

”Det kan sagtens være, der kan skiftes ud, eller at hun skal tale nogen på plads og få enkelte til at ændre retning,” forklarer han.

”Men livet som direktør kan være kort for hende. Der skal ikke mange dårlige sager til. Snoren er kort, for Landbrug & Fødevarer kan ikke klare flere sager i stil med Danbred.”

L&F-formand uenig i afgående direktørs udlægning af Danbred-håndtering

Stemmer i baglandet kræver svar fra landbrugstop: »Der er nogen, der må påtage sig ansvaret og forlade det sted, de er«

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også