DLF-formand bliver vicepræsident i Europas største andelsorganisation

Den største europæiske andelsorganisation, Cogeca, henter Christian Høegh-Andersen til stillingen som ny vicepræsident. Han skal styrke netværket og interesser for landmænd og andelsselskaber i Europa.

Det bliver formanden for DLF’s bestyrelse, Christian Høegh-Andersen, der fremover skal fungere som talerør for danske landmænd og andelsselskaber i Europa.

Han overtager posten som vicepræsidentposten i den store europæiske andelsorganisation Cogeca fra planteavler og tidligere medlem af formandskabet hos Landbrug & Fødevarer, Jørgen H. Mikkelsen.

Opgaven bliver at arbejde for emner som klimahandlinger, den grønne omstilling, handel og eksport samt en stærk politisk interessevaretagelse, skriver L&F i en pressemeddelelse.

Christian Høegh-Andersen, der desuden er en del af formandsskabet i Landbrug & Fødevarer, kommer til at indgå i formandskabet i andelsorganisationen, og bliver en del af talerøret for landbrugs – og andelssamarbejdet i Bruxelles.

Håbet er ifølge L&F, at han kan sætte et dansk aftryk, når organisationen mødes med EU-Kommissionen for at påvirke politiske beslutninger vedrørende landbrugets andelsrelaterede aktiviteter.

Cogeca varetager de generelle og specifikke interesser for 40.000 landbrugskooperativer og repræsenterer såvel store som små andelshaver over hele Europa.

Organisationen beskæftiger ca. 660.000 mennesker og har en samlet årlig omsætning på over trehundrede milliarder euro.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også