AgriWatch

Ministre skal i samråd efter tidligere mejeriformands salg af køer

To ministre skal i åbent samråd om, hvordan grundlaget for strukturudviklingen i landbruget sikres. Anledningen findes på Ærø, hvor øens største mælkeproduktion må lukke ned grundet en underkendt miljøgodkendelse.

Foto: PER FOLKVER

En ufrivillig nedlukning af Ærøs største mælkebedrift betyder nu, at både miljøminister Lea Wermelin og landbrugsminister Rasmus Prehn skal i et åbent samråd om, hvordan regeringen vil sikre strukturudviklingen i landbruget.

Det er Venstres landbrugsordfører Erling Bonnesen, der har kaldt de to ministre i samråd, efter Effektivt Landbrugs historie om mælkeproducent Bent Juul Sørensen, der grundet en underkendt miljøansøgning nu må sælge sine 475 jerseykøer.

”Det er helt grotesk, at lovgivningen og klagereglerne spænder ben for strukturudviklingen. Det skal der gøres noget ved, og jeg har derfor indkaldt miljø-og fødevareministrene i åbent samråd, så der kan blive sat fokus på problemstillingen og sat gang i de nødvendige initiativer,” udtaler Erling Bonnesen til mediet.

Der er tale om øens største mælkebedrift Dunkærgård, der udover mælkeproduktion driver 526 hektar.

Siden 2016 har bedriften manglet en miljøgodkendelse siden 2016, der bunder i en naboklage ved Bent Juul Sørensens miljøansøgning angående to ejendomme.

Bent Juul Sørensen har tidligere været formand for Mejeriforeningen i perioden 2006-2009. Fra 1999 til 2006 var han formand for Danske Andelsselskaber og medlem af Landbrugsraadets præsidium.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch